Je bent nu hier: Home » Nieuws » Is jouw website snel genoeg? Nieuwe snelheid update Google!

Is jouw website snel genoeg? Nieuwe snelheid update Google!

De snelheid van je website wordt steeds belangrijker. Zowel voor bezoekers als voor de zoekmachines is het belangrijk dat informatie snel getoond wordt. Bij een trage website zullen bezoekers snel afhaken en niet overgaan tot het aanschaffen van je dienst of product. Bij zoekmachines heeft het een soortgelijke reden. Zoekmachines willen bezoekers die gebruik maken van hun zoekmachine zo relevant mogelijke informatie tonen en dit het liefst zo snel mogelijk. Wanneer de zoekmachine erachter komt dat je website ontzettend traag is en het dus niet prettig is om daar bezoekers naartoe te sturen dan kan dit je positie beïnvloeden.

Nieuwe snelheid update Google

John Mueller is een woordvoerder van Google en hij gaf aan dat er ergens in Juli een Speed Update (Snelheid update) zal plaatsvinden. Google heeft al eerder Snelheid Updates doorgevoerd maar deze zou anders zijn dan de eerder updates. Als je bij vorige updates trage pagina’s had dan werden deze pagina’s simpelweg bestempeld als traag. Met de nieuwe update zal dit werken op een geleidelijke schaal en kleine geleidelijke verbeteringen aan de snelheid van je website kunnen je posities al verbeteren, zei John Mueller in zijn Google Webmaster Central Video.

Een stukje wat er in de video gezegd werd uitgetypt:

“Deze snelheid update is een beetje anders dan de updates die wij in het verleden deden. In het verleden was je website “snel” of “langzaam”, er was verder geen onderscheid. Met de nieuwe update is het meer een geleidelijke schaal.

Hoe sneller jij de pagina kunt maken hoe meer wij daar rekening mee kunnen houden.

Ok, dus geleidelijke verbeteringen kunnen mij helpen met een betere ranking in de zoekresultaten?

Ja, een klein beetje.”

Om een beeld te schetsen, zie onderstaande afbeelding.

Nieuwe snelheid update Google

Met de nieuwe update zal er dus op geleidelijke schaal een beoordeling gegeven worden over hoe snel je website is.

Hoe meet je de paginasnelheid?

Google heeft aangegeven een groot aantal meetwaarden te gebruiken. Waaronder de pagina snelheid tool van Google, Lighthouse. Met deze handige tools kun je zien welke verbeterpunten er te halen vallen om je website sneller te maken. Google zal je niet vertellen of je website snel, langzaam of ergens er tussenin met de nieuwe snelheid update.

Heb je een trage website?

Geen probleem, wij kunnen je website analyseren en pijnpunten verbeteren (waar mogelijk) om je website sneller te maken. Bij interesse kun je contact opnemen via onderstaand contactformulier of bellen naar 076-7901830.

Waarmee kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog een vraag? Bel gerust, stuur ons een berichtje of kom gezellig langs op ons kantoor in Breda voor een kopje koffie

Precies Internetbureau
Reduitlaan 33 loft 2.17
4814 DC Breda

T: +31 76 790 18 30
E: info@precies.nl