WordPress, wat is het en wat kan het?

Op zoek naar een nieuwe website? Dan kom je al snel het woord WordPress tegen. WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk CMS (Content Management Systeem) waarmee je websites kunt ontwikkelen. Ruim 62% van de websites die gebruikmaken van een CMS, is ontwikkeld met WordPress. 35% van alle websites wereldwijd maakt gebruik van WordPress (bron: W3Techs.com). Hiermee is het, het meest populaire CMS waarmee je websites kunt bouwen en onderhouden. En dat is ook niet zo gek …

Simpel begonnen en simpel gebleven

WordPress begon ooit, in 2003, als b2/cafelog. Dit simpele blog-systeem werd ontwikkeld door Michel Valdrighi, die nog steeds ontwikkelaar is bij WordPress. Inmiddels is het huidige WordPress mede dankzij de upgrades van Matt Mullenweg en Mike Little veel meer dan een blog-systeem. Maar het is nog steeds simpel. Je kunt er daardoor je website mee beheren, zonder al te veel technische kennis.

Meer dan 50.000 plugin

WordPress is ontwikkeld tot het multifunctionele, veelgebruikte systeem dat het nu is dankzij zogenoemde plugins. Handige functionaliteiten die steeds aan de basis, een CMS om mee te bloggen, toegevoegd worden. Zo kun je websites eenvoudig helemaal op maat en ontzettend veelzijdig maken. Zo zijn er plugins die je website omtoveren tot een compleet forum of intranet. Erg populair is de forum-plugin bbPress.

De mogelijkheden zijn eindeloos, want er zijn in totaal meer dan 50.000 plugins. Maar eentje willen we er graag voor jullie uitlichten: WooCommerce. Meer dan 16% van de eigenaren van een WordPress-website gebruikt deze plugin en heeft daarmee de mogelijkheid tot een webwinkel op de site. Dit is zelfs uit te bouwen tot een volledige webshop. Met de alsmaar groeiende online verkoop een erg fijne functionaliteit om te hebben! Ook WooCommerce is weer erg gebruiksvriendelijk in het beheren en onderhoud, vandaar zijn populariteit.

Nog meer redenen om enthousiast te zijn

En bij al die handige functionaliteiten die je kunt toevoegen aan je website, houdt het niet op. Hieronder nog drie goede redenen om enthousiast te zijn over WordPress:

  • WordPress is beschikbaar in meer dan 68 talen, open-source en gratis. Door zijn populariteit en vrije toegankelijkheid, zijn er dagelijks duizenden mensen bezig met het doorontwikkelen en nóg beter maken.
  • Flexibiliteit. Wil je naar een andere partij met je website of webshop dan is dit mogelijk. Je zit niet vast aan één partij, maar kunt je website eenvoudig verhuizen.
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO). Technisch is WordPress ontzettend goed opgebouwd en erg zoekmachinevriendelijk. Dit kan je ranking binnen de zoekresultaten bevorderen.

Precies en WordPress

Ook wij bij Precies zijn, om alle bovenstaande redenen, fan van WordPress. Alle websites en webshops voor onze klanten, ontwikkelen wij dan ook met deze veelzijdige alleskunner. Hierdoor zijn we erg bekend met alle mogelijkheden. Welke van de meer dan 50.000 plugins bij jóu past bijvoorbeeld. Dus, wil je een website of -shop laten ontwikkelen? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op en we komen graag een keer op de koffie om met je te praten over wat er allemaal mogelijk is.