WordPress website meertalig maken

Je business groeit, je krijgt vaker aanvragen vanuit het buitenland dus het wordt tijd om je WordPress website meertalig te maken. Dan de grote vraag, hoe? Precies, het meertalig maken van een WordPress website is niet heel erg eenvoudig maar met de juiste plug-ins en sturing kun je een heel eind komen.

Het meertalig maken is helaas niet standaard in WordPress, vandaar dat ik ook al zei dat je dit met een goede plug-in kunt realiseren. Echter moet er wel aan veel dingen gedacht worden en is het niet zomaar even de tekst in een andere taal zetten. Er zijn veel elementen die vertaald moeten worden. Denk hierbij aan de menu-items, de slugs (permalinks / urls) en andere elementen binnen je WordPress website waar je niet altijd even eenvoudig bij kunt komen.

Kan ik mijn WordPress website zelf meertalig maken

Om dit zelf te doen is niet altijd voor iedereen weggelegd dus eerst goed onderzoek doen is nooit verkeerd. Er zijn namelijk verschillende soorten WordPress plug-ins waarmee je dit kunt realiseren. Onderstaande twee plug-ins zijn wel de beste en meest gebruikte.

Ons advies is om gebruik te maken van WPML maar het beste is om zelf even uit te zoeken welke jij denkt dat het beste bij je past. WPML wordt voornamelijk veel gebruikt door webdevelopers omdat je hier echt alle kanten mee op komt.

Moet ik mijn website dan perse meertalig maken?

Niet perse, je kunt er ook voor kiezen om per andere taal een andere website te maken op een andere domeinnaam. Echter vergt dit wel extra tijd qua onderhoud en qua SEO is het soms wel beter om alles op 1 domeinnaam te houden.

Beide opties hebben voor en nadelen en je bent natuurlijk zelf vrij om te kiezen welke situatie het beste bij je pas.