Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een belangrijke methode om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. In vaktermen wordt er vaak gesproken over een back-link. Dit is niks minder dan een link van een externe website naar jouw website. Het principe is dan eigenlijk heel eenvoudig, Google ziet een link op een andere website naar jouw website. In de ogen van Google (als de link op een relevante website staat) is dit een soort positieve referentie. Die andere website plaatst tenslotte niet voor niets aan link naar jouw website. Dan zal het wel interessant zijn om hem te bezoeken.

Dit is een beetje hoe linkbuilding in elkaar steekt. Dit is echter niet de enige manier van linkbuilding. Ook de interne linkstructuur van je website is belangrijk.

Interne linkstructuur

Het is belangrijk dat bezoekers makkelijk kunnen navigeren binnen je website. Het maakt niet uit op welke pagina ze zitten, ze moeten gemakkelijk kunnen navigeren naar een andere pagina. Interne linkbuilding kan ook worden gebruikt om een belangrijke pagina binnen je website extra waarde te geven. Stel, je hebt een belangrijke pagina binnen je website genaamd “Gazelle Fietsen”. Als je deze extra waarde wilt geven dan kun je op andere pagina’s binnen je website links plaatsen naar die pagina. Google zal dit opmerken en deze pagina meer waarde geven.

Direct contact opnemen!
Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden, waarom?

Linkbuilding is een belangrijke factor om goed te kunnen scoren binnen de (gratis) organische zoekresultaten van de zoekmachines. Linkbuilding is echter wel tijdrovend.

Waarom uitbesteden?

 • Uitgebreid netwerk
 • Kwaliteit links
 • Linkbuilding op een natuurlijke manier
 • Uitgebreid advies

Linkbuilding is een tijdrovende klus, maar je kunt zelf ook al aan de slag met linkbuilding. Wij geven je daarvoor hieronder alvast enkele tips.

 • Link ruilen met partner
  Als je een eigen onderneming hebt dan heb je vast ook partners waarmee je samenwerkt. Je kunt dan aan deze partners vragen of zij een link plaatsen op hun website.
 • Start met bloggen of schrijf nieuwsberichten
  Een blog of nieuwssectie mag tegenwoordig niet meer ontbreken op een moderne website. Wanneer je interessante blog- of nieuwsartikelen heeft dan kunnen andere websites daarnaar verwijzen. Ook kunnen anderen je artikelen delen op social media.
 • Aanmelden bij relevantie startpagina’s
  Het is niet de meeste nette manier van linkbuilding, maar er zijn nog heel veel startpagina’s die flink wat waarde krijgen van Google. Op deze websites kun je in de meeste gevallen je website gratis aanmelden.

LET OP: Zorg er in alle gevallen voor dat je niet massaal links gaat aanmelden. Zorg dat het natuurlijk blijft en meld zo nu en dan eens een linkje aan.

Hulp nodig bij linkbuilding?

Kom in contact met Joep van Dongen.

Direct contact opnemen!

Onze andere diensten

Naast Linkbuilding uitbesteden bieden wij ook nog andere diensten aan. Onderstaand een overzicht van onze overige diensten.