Je bent nu hier: Home » SSL certificaten

SSL certificaten

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over SSL certificaten. Wat is het nu precies? De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer, maar daar wordt je nog niet veel wijzer van. Daarom leggen we het je eens goed uit.

Wat zijn SSL certificaten?

Door de sterke groei die het internet heeft doorgemaakt is er ook veel rommel op het internet terecht gekomen. Niet alleen rommel-websites, ook mensen die kwaad willen. Door middel van een SSL certificaat kun je een website beter beveiligen. Ze noemen het een certificaat, maar het is in feite een gecodeerde verbinding tussen de server, jouw website en de bezoeker van jouw website.

Dit is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld online spullen gaat bestellen. Wanneer je afrekent, wil je natuurlijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Een SSL certificaat zorgt er dan voor dat jouw informatie op een veilige manier wordt verzonden naar de server en wordt verwerkt.

Hoe herken ik een website met een SSL certificaat?

Een website met een SSL certificaat is eenvoudig te herkennen doordat zij voor hun domeinnaam HTTPS hebben staan in plaats van HTTP. Het verschil is natuurlijk de S. Als je voor een domeinnaam HTTPS ziet staan, kun je er vanuit gaan dat deze website een SSL certificaat heeft. Je zit dan dus op een veilige verbinding.

Niet alleen de HTTPS laat zien dat de website een SSL certificaat heeft, ook een slotje aan de linkerkant of rechterkant van de adresbalk geeft aan dat het om een veilige website gaat. Hieronder enkele voorbeelden in verschillende browsers:

SSL certificaat Chrome
SSL certificaat Edge
SSL certificaat Firefox
SSL certificaat Internet Explorer

Wil jij een SSL certificaat op je website?

Wanneer je een website bij ons host krijg je een gratis SSL certificaat. Daarnaast zullen wij als WordPress specialisten je website ook ombouwen zodat hij volledig HTTPS is.

Neem contact op

Waarom een SSL certificaat?

Er zijn tal van redenen waarom je een SSL certificaat zou moeten hebben op je website. Enkele hiervan zullen wij toelichten.

 1. Het internetverkeer tussen de server van jouw website en de bezoeker is beveiligd
 2. SSL certificaten zijn ook een ranking factor binnen de Google zoekresultaten. Google zal een website met SSL certificaat beter beoordelen dan een website zonder SSL certificaat.
 3. Er is een wet genaamd Wet Bescherming Persoonsgegevens die je verplicht om persoonsgegevens van bezoekers te beveiligen.
 4. Doordat veel browsers met een slotje of groen icoontje laten zien dat je website een SSL certificaat geeft dit je bezoekers vertrouwen.

Verschillende soorten SSL certificaten

Er zijn ook nog verschillen in de soorten SSL certificaten. De verschillende opties in SSL certificaten zijn:

  • Domein SSL – Met dit SSL certificaat kun je één domein of subdomein beveiligen.
  • Wildcard SSL – Met een Wildcard SSL certificaat beveilig je één domeinnaam en de subdomeinen die hierbij horen. Wanneer je gebruik maakt van veel subdomeinen is dit interessant. Je hoeft nu namelijk niet elke keer een nieuw certificaat aan te schaffen.
  • EV SSL – Met dit SSL certificaat kun je één domeinnaam beveiligen maar daarnaast zorgt het EV SSL certificaat er ook voor dat je bedrijfsgegevens gecontroleerd en geverifieerd worden. Ook wordt ook je bedrijfsnaam getoond aan de linker of rechterkant van je adresbalk.

  EV SSL certificaat

  Je website beveiligen met een SSL certificaat?

  Is jouw website nog niet beveiligd met een SSL certificaat? Wij verzorgen dit graag voor je. Wanneer je de hosting van je website bij ons onderbrengt voorzien wij jouw website gratis van een SSL certificaat. Om je website volledig beveiligd te maken, zal deze ook moeten worden omgezet naar een HTTPS verbinding. Dit doen wij ook kosteloos voor je.

  Voor meer informatie kun je bellen naar 076 790 1830 of onderstaand formulier invullen.

  Een greep uit onze andere diensten

SSL certificaten

Waarmee kunnen we je helpen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog een vraag? Bel gerust, stuur ons een berichtje of kom gezellig langs op ons kantoor in Breda voor een kopje koffie

Precies Internetbureau
Reduitlaan 33 loft 2.17
4814 DC Breda

T: +31 76 790 18 30
E: info@precies.nl