WordPress optimaliseren

Met WordPress kun je mooie, grote en dynamische websites maken. Naarmate je website groeit en meer plug-ins bevat, wordt WordPress langzaam. En dat wil je niet. Het is voor je bezoekers namelijk erg belangrijk dat ze informatie die ze opvragen, snel krijgen. Is je WordPress site traag? Dan gaan wij je daarbij helpen. Het eerste wat we doen is: snelheid website testen. Hiermee achterhalen we de oorzaak en verbeterruimte en kunnen we starten met de website optimalisatie.

Direct contact opnemen!
WordPress optimaliseren

Ik wil mijn WordPress optimaliseren!

Wil jij je WordPress sneller maken en je hebt hier hulp bij nodig? Wij achterhalen de oorzaak en vinden een passende oplossing voor je.

  • Snelle en veilige hosting
  • Schone en geoptimaliseerde code
  • Gebruik geen onnodig veel plug-ins
  • Optimaliseer je afbeeldingen

Snelheid website testen

Voordat we starten met het optimaliseren van je WordPress website is het van belang dat je eerst onderzoek doet wat precies de oorzaak is van de trage laadtijd. Wij hebben verschillende tools waarmee wij checken hoe het komt dat je WordPress langzaam is. Aan de hand van deze resultaten kijken we in hoeverre het aan je WordPress ligt en hoe we dit voor je gaan verbeteren.

Nu denk je misschien “in hoeverre het aan je WordPress ligt? Dit ligt toch sowieso aan WordPress?” Nee, dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms is er helemaal niks mis met je WordPress website en heeft de lange laadtijd te maken met de hosting van je website. Je kunt dan letterlijk optimaliseren wat je wilt om je WordPress sneller te maken, maar dit heeft geen enkele zin.

Heb je al onderzoek gedaan en denk je dat dit het geval is? Wij willen graag nog een keer de snelheid van je website testen. Is inderdaad niet je WordPress langzaam, maar ligt het aan de hosting? Dan gaan we WordPress sneller maken met onze speciale hosting.

Wil jij je WordPress website optimaliseren?

Kom in contact met Joep van Dongen.

Direct contact opnemen!

Niet alleen voor je bezoekers is het vervelend als je WordPress site traag is maar ook de zoekmachines hechten hier waarde aan. Zoekmachines als Google zullen je belonen met een betere positie wanneer je website snelle laadtijden heeft. Website optimalisatie is dus belangrijk voor je bezoekers en je ranking in zoekmachines.

Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen dat je WordPress site traag wordt is beter dan achteraf genezen. Daarom hier alvast enkele belangrijke punten waar je zelf op kunt letten:

  1. Kwaliteit hosting voor je website
  2. Gebruik geen overbodig grote WordPress thema’s
  3. Gebruik geen overdreven grote afbeeldingen

Dit zijn al drie punten waarmee je rekening kan houden zonder dat je hiervoor al te veel technische kennis nodig hebt. Maar hoe kom je erachter of dat 1 van deze punten van toepassing is?

  1. Betaal je €1,- p.m. voor je webhosting? Dan kan je er vanuit gaan dat dit geen kwaliteit hosting is.
  2. Beheer je zelf je WordPress website en heb je super veel functionaliteiten binnen je thema waarvan je nooit gebruikmaakt? Al deze functionaliteiten maken je WordPress overbodig groot.
  3. Wanneer je afbeeldingen op je site plaatst, optimaliseer je deze dan eerst of upload je ze rechtstreeks vanaf je camera naar je site? Foto’s vanaf een camera zijn vaak erg groot (4MB+). Stel dat je bijvoorbeeld 6 afbeeldingen op een pagina hebt. Dit betekent dat je 24MB moet laden aan alleen al afbeeldingen. Optimaliseer je afbeeldingen dus voordat je ze op de website plaatst.

Door bovenstaande tips uit te voeren, kun je dus zelf al WordPress sneller maken. Prima eerste stappen in je eigen website optimalisatie.

Wij begrijpen heel goed dat je helemaal geen tijd hebt om de snelheid van je website te testen of zelf je WordPress te optimaliseren. Of je constateert nu wel dat je een slechte kwaliteit hosting hebt of overbodige functionaliteiten binnen je thema, maar weet eigenlijk niet zo goed wat je dan precies wél moet doen om WordPress sneller te maken. Iedereen heeft zo zijn eigen expertise, en dit is toevallig de onze. Als WordPress specialisten helpen we je graag  je website te optimaliseren.

Een greep uit onze andere diensten